ההחלטות שלנו מה לקנות, איזו נעל לנעול ובאיזה מנוע חיפוש ומכשיר נייד להשתמש מספרות לעצמנו ולעולם מי אנחנו והן מושפעות ומגדירות במידה רבה את הזהות שלנו. הרעיון הזה, שהחלטות כלכליות של אנשים מושפעות מתחושה של זהות עצמית, שייכות והקשר חברתי נוסח על ידי רייצ’ל קראנטון וג’ורג’ אקרלוף ופורסם בספר “כלכלת זהויות”.


כשנייקי בוחרת את קולין קפרניק כפרזנטור, היא מחברת את סיפור הניצחון לתנועת “black lives matter” ומכוונת לאנשים המזדהים עם רעיונות התנועה. מנוע החיפוש אקוסיה פונה לקהל משתמשים המזהה את עצמו כאקולוגי ויבחר לוותר על ההרגל והנוחות שבשימוש בגוגל לטובת מנוע שתורם מרווחיו לנטיעת עצים.


אפילו הבחירה בין אייפון לגלקסי מנגידה בין שתי תפיסות עולם – האחת של עולם סגור, נוח ומוגן והשנייה מציעה עולם פתוח שבו יש אינסוף אפשרויות, אך הוא גם מסוכן יותר.


נסו לחשוב על סיפור המותג שלכםן, אילו רעיונות גדולים הוא מקדם? ומה אומרת הבחירה בו על הזהות של קהל המטרה?

כלכלת זהויות

Please fill in your email address to get some pelicans’ wisdom

Thank you for subscribing to our blog!

Story
publishing

We share a brand’s narrative with its target audience through various channels, such as social media, blog posts, marketing materials, and more. The goal is to engage and resonate with the audience by sharing the brand’s message and cause through a compelling story. Learn more about becoming a publisher>>